lørdag 18. juni 2011

Div. Roskildetips.

flere har spurt om Roskildetips osv, hadde ganske mange av dem på cecekaa, er utrolig sliten idag og litt for mye som skal ordnes, derfor må dere bare unnskylde at jeg kopierer og limer rett inn det jeg har skrevet før. Det BØR være det viktigste, er det noe mer; bare spør. Skal komme med en pakkeliste til iløpet av morgendagen/mandag med hva jeg har tenkt til å ta med meg i år! :)

-Først, telt. Vi (Ø og meg) deler et 3roms telt fra jysk, som kan kjøpes her. Det er beregna for 6 personer, så vi har god plass til en dobbeltmadrass, klær/drikke/underholdningssaker og Coffin. Madrass kjøper man bare der, ikke bare sparer man plass på vei til festivalen, madrassene er mye billigere (150 dk for en dobbeltmadrass, med god plass til 3 personer, om man liker slikt)

-På festivalen kan man booke plass på forhånd, men om man liker spenningen så er det fortsatt mulighet for å løpe og kjempe om drømmeplassen i det gjerdet rives. Tidligere år blir alltid gjerdet revet en god stund før det skal (ifjor var det vel 12 timer før), så det gjelder å være tidlig i køa for å slippe inn. Når sirkuset først er i gang er det bare å løpe avgårde og kaste seg over det første og beste. MEN, det er flere camper (som vår), som har hatt samme plass i flere år, så kommer det noen og spør pent om og få plassen sin gjelder det å være litt snill. Det lønner seg garantert seinere på festivalen, da det er ofte disse campene som har de beste festene. Du er garantert en øl eller tre i festlig lag!

-Det er ikke lov til å ha 2 partytelt sammen, ettersom det ofte blir trangt på campområdet. Ifjor dro vi på tur med coffin og kom tilbake for å oppdage at noen hadde plassert et GEDIGENT telt midt unnder partyteltene våre. Vi fikk heldigvis kasta dem vekk ved å gjøre campen mindre, men det gjelder å være obs. Selv har vi 1 partytelt + gjerde rundt hele campen, som vi maler når vi kommer frem.

-Man kan få kjøpt alt man trenger av nødvendigheter på campområdet. Vanntank, stoler, madrass, pumpe, drikke, mat, håndkle...you name it. Det er ofte lang kø, men de fyller stadig på, så det er sjelden det blir HELT tomt.

-Som på alle andre festivaler er det viktig å drikke MASSE vann. Ifjor var vel snittempraturen på rundt 28 grader, og de fleste lå ganske langflate i skyggen. Heldigvis er det servicesenter som selger vann, brus, alkohol, melk osv. Lasagne, kanelsnegl, nudler, baguetter osv. flere steder og det er ikke vanskelig å få tak i dette. Servicesenterne har også førstehjelpstelt med utrolig hyggelige mennesker. Jeg var innom der ifjor fordi varmen gjorde at jeg ikke klarte å spise, så jeg fikk ligge der litt samtidig som de tvang i meg vann og tørre kjeks.

-På hvert område er det tårn. Vi bor ved C-tårnet, og det er i disse vaktene holder til. Roskilde er opptatt av sikkerhet og det går ikke lenge mellom hver gang man ser en med sikkerhetsvest. Disse er også kjekke å ha, de hjalp meg bl.a. da jeg fikk føling foran alle festivalglade menneskene på vei til konsert. Her har de tepper, kontakt med leger, en seng og førstehjelpsskrin. Ikke nøl med å ta kontakt med disse om du lurer på noe, de er alltid hyggelige og behjelpelige med det som trengs.

-Penger. Vel, dette er individuelt fra person til person. Selv blei jeg frastjålet lommeboka i København 2. dagen, IKKE på campområdet, men det går fort endel når man er der. Ta med knekkebrød og smøreost, det er lite som smaker bedre enn dette sammen med en varm øl når man nettopp har våkna. (men jeg lover dere at maten de lager der er å-så-god). Jeg ville nok satt av rundt 5000, bare for å være sikker. De første dagene av oppvarminga skjer det lite for de rastløse og københavn er bare en liten togtur unna. Der har de bl.a. Topshop og Urban Outfitters, for de som ønsker shopping og ikke bare festival.

-Transport. Det går tog hver halvtime til Roskildeby. Det koster vel 20 (?) danske(rettet opp, nok en gang, takk Ravn:)). Videre fra Roskilde går det tog til Køben. Man kan ikke kjøpe billett på toget, så dette er viktig at dere ordner før dere setter dere på, de er ganske strenge og alle billetter blir sjekket. Til Roskilde selges billettene på vei ut av festivalområdet. Har man ikke billett blir man bedt om å forlate toget, og de mindre stasjonene tar sjelden annet enn Dankort.

-Dankort (er det dette det heter?) er danskenes svar på Visa. Mange spisesteder/butikker tar bare disse, IKKE andre kort. Derfor er det alltid greit å ha noe kontanter. I fjor var det ekstremt få minibanker uansett, og køene var så lange at om du var heldig å nå frem var minibanken antagligvis tom når man nådde den. MEN, inne på selve festivalområdet tar alle utsalgsstedene visa. Creds :)

-I fjor var det tilfeller at noen våknet uten armbånd fordi disse var blitt stjålet iløpet av natten, dette skjer ikke ofte, men om det skjer blir man nødt til å kjøpe nytt bånd. Pass derfor alltid på :) (her må jeg føye til noe. Man skal kunne få båndet tilbake, eller deler av pengene om man kan vise til kvittering/kontoutskrift osv. Hvordan dette fungerer aner jeg ikke, da de tilfellene som jeg opplevde og kom over ifjor, ikke, fikk det. Dette er jo forøvrig forståelig nok, ettersom det ville vært en enkel måte å misbruke tilitten til festivalen. Derfor tør jeg ikke uttale meg helt sikkert om dette)

1. Bagasje
Selv pakka jeg i sekk i fjor, greit nok at teltet vårt så ut som hybelen i Kristiansand etter 5 min, men når portene åpnes, du grabber alt du har med og LØPER for å få fatt i campplassen du ønsker, da er det veldig deilig å ha en sekk. Jeg veit at Ø har en "Roskildetrillekoffert" (LOL, det var så vidt jeg turte å vise meg med han i fjor, hvem har med seg TRILLEkoffert på festival), men dette er tradisjon og den er lett å bære, hvertfall når man er gutt og har mer muskler enn en gjennomsnittlig 8årig jente. Whatever. JEG anbefaler hvertfall alle en sekk.

3. DOPAPIR.
Bruk den ledige plassen du bruker på å pakke mindre klær på dopapir. De doene jeg brukte ifjor blei til tider tilgrisa med bæsj på veggene (wtf, hvem gjør noe sånt egentlig?) noe som gjorde at det var 4 doer som var "reine". Nå skal det sies at Roskilde er flinke med hygienen og doene blir reingjort på skikkelig måte. Uansett, utav de 4 doene var det som regel 3 uten dopapir og 1 med, dette gjorde så jeg kunne gå forbi alle som stod i kø på dopapirdoen, siden jeg hadde medbragt. Det er også ruller med dopapir på festivalområdet, men igjen, folk som kliner bæsj på veggen har det også gøy med dopapirrullene.

4. GUMMISTØVLER OG REGNTØY.
De fleste har vel fått med seg Roskilde ano 2007? .Jeg fikk riktignok ikke bruk for dem ifjor/forifjor, men man veit aldri. Har du litt ekstra tid kan du gjøre noe artig med dem så veit du at ingen andre har like. I år ser det uansett ut til at det kan bli litt regn, så ikke glem dette!

5. GAFFA.
skikkelig Icebreaker. Plutselig trenger de kjekke naboguttene eller de deilige nabojentene litt tape og du blir fort dagens helt om du klarer å redde dem ut av knipa. Gaffa kan uansett brukes til alt, Mythbusters har bl.a. løfta biler med det og Ø har laga lommebok til meg.

6. PREVENSJON
åååh, grua meg til å skrive denne her, hater og prate om slikt, men det er et faktum. Det er ikke kult med kjønnssykdommer ELLER unge pga. en vill natt på festival (her kan ikke Gaffa redde deg). Heller ingen hemmelighet at alkohol, varme og masse mennesker på en plass gjør noe med oss, ta forhåndsregler.

7. GENERELT.
solkrem. håndkle. fuktighetskrem. kostymer. kamera. godt humør. knekkebrød. smøreost. våtservietter. alt som måtte falle deg inn av små nødvendigheter. Luftmadrass og stoler kan man kjøpe billig PÅ festivalen.

4 kommentarer: